tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Stadsutveckling

Klarabo-grundare startar nytt fastighetsbolag – siktar på 150 anläggningar

Publicerad: 17 mars 2022, 15:35

Bild 1/2  Sofia Wäborg blir vd för det nya fastighetsbolaget Easy Depot.

Lennart Sten, Anders Pettersson och Mats Johansson startar nya Easy Depot tillsammans med Sofia Wäborg från Skanska. Bolagets fokus kommer vara småföretagare som efterfrågar både kontor och smarta lagringsmöjligheter.

Ämnen i artikeln:

KlaraBoLennart Sten

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Lagringslösningar kombinerat med kontor – utan långa kontraktstider. Det är idén när Klarabo-medgrundarna Mats Johansson, Lennart Sten och Anders Pettersson tillsammans med Sofia Wäborg, tidigare affärsutvecklare på Skanska Hyresbostäder, startar hyresfastighetsbolaget Easy Depot, som vänder sig till småföretagare. 

Planen är att inom sju till tio år etablera uppemot 150 anläggningar i Sverige, med fokus på storstadsregionerna. 

Läs mer: Lennart Sten: ”Ingen hade pandemin på radarna” 

Varje basmodul är tänkt att vara 2 000 kvadratmeter – fördelat på 16 enheter i tre olika storlekar. Bolaget kommer även att utveckla en digital plattform där kunderna bland annat kan signera ett hyreskontrakt, med möjlighet att avsluta kontraktet när de vill. 

Medgrundaren Sofia Wäborg blir bolagets vd: 

– Det är småföretagarna som växer mest i Sverige, men vi tror att många av dem som behöver kontor och lager eller som vill starta en ny verksamhet tvekar om de tvingas köpa sin fastighet eller hyra med kontrakt på flera år. Det hämmar tillväxten. Genom våra lagringslösningar med kontor kommer vi möjliggöra så att fler kan och vågar satsa, säger Wäborg. 

Läs mer: Tre aktörer klara för Skellefteås nästa bygge  

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev