Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Kicki Björklund flyttar till Göteborg

Publicerad: 19 juni 2014, 06:45

Kicki Björklund

Till Fastighetsnytt säger Kicki Björklund att det blir lite som att komma hem.


Ämnen i artikeln:

GöteborgBostadsbolaget GöteborgSigtunahemKicki Björklund

Bostadsbolaget har anställt Kicki Björklund som ny vd för det allmännyttiga bolaget i Göteborg. Hon kommer närmast från vd-posten på Sigtunahem. Till Fastighetsnytt säger Kicki Björklund att det blir lite som att komma hem.

Kicki Björklund ser en spännande utmaning i att flytta till ett större bolag, Bostadsbolaget, ett helägt dotterbolag till Förvaltnings AB Framtiden, har cirka 40 000 hyresgäster mot Sigtunahems cirka 9 000. Det var ingen tvekan om att det var allmännyttan som gällde när det var dags att söka nytt jobb.
– Jag gillar samhällsansvaret som ligger i de allmännyttiga bolagen. Det känns fantastiskt att nu kunna få vara en del av den utveckling som sker i Göteborg. När man är vd för ett så stort bolag blir det ännu mer av det strategiska och det är vad jag är bäst på, att samverka, samarbeta och vara ute och driva på. Sedan gillar jag att jobba i en politisk struktur. Det är inte lätt men väldigt roligt och ställer din kompetens på prov hela tiden, säger Kicki Björklund.

Kicki Björklund har bland annat disputerat men en avhandling om lönsamhet i fastighetsförvaltning, arbetat på SPP, John Mattson och sedan februari 2009 på Sigtunahem som vd. Samma år valdes hon också till ”Årets kvinnliga förebild i fastighetsbranschen”. Hon är också Göteborgare.
– Jag har aldrig riktigt släppt Göteborg, så det blir lite som att komma hem. Bostadsbolaget är ett jättefint företag med en framtidsinriktat och spännande vision där barnen och de unga är i fokus och där vill jag vara med. Hur skapar man det bästa boendet för nästa generation?

Hyresrätten är annars Kicki Björklunds passion och ledorden är öppenhet, transparens och delaktighet och på Bostadsbolaget kommer hon att fortsätta jobba med boinflytandet.
– Som jag sagt i en tidigare artikel i Fastighetsnytt så handlar det om att gå från synsättet utrymme med service, till service i ett utrymme. Bara genom att säga detta så blir hyresgästerna mycket viktigare, man kan inte bara gå in och berätta för folk hur de ska ha det utan man måste fråga. Den tesen kommer jag fortsätta att driva i Bostadsbolaget.

Tillträde för den nya vd-tjänsten är senast 1 januari 2015, och nu handlar det om att rekrytera en ny vd till sigtunahem
– Det är viktigt för mig att det kommer en person som engagerar sig i att fortsätta arbetet med att ta företaget från att vara ett bostadsföretag till ett värdegrundsbaserat serviceföretag. Här ligger Sigtunahem redan i framkant och det har varit ett fantastiskt företag att arbeta för, säger Kicki Björklund

Kicki Björklund tar över efter Bertil Rignäs som fick sparken i november.

Mattias Fröjd

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.