tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Stadsutveckling

KF Fastigheter och PEAB bygger i Spånga

Publicerad: 11 mars 2013, 11:40

PEAB och KF Fastigheter har inlett ett samarbete för att utveckla KF Fastigheters fastighet på Bromstensvägen i Spånga. Fastigheten är på 15 000 kvadratmeter och idag finns en industribyggnad på platsen.

Ämnen i artikeln:

KF FastigheterPeab

PEAB och KF Fastigheter har inlett ett samarbete för att utveckla KF Fastigheters fastighet på Bromstensvägen i Spånga. Fastigheten är på 15 000 kvadratmeter och idag finns en industribyggnad på platsen.

Denna kommer att rivas för att lämna plats för en livsmedelsbutik på 4000 kvadratmeter med parkeringsplatser i bottenplanet. Ovanpå butiken planeras cirka 150 lägenheter (11 000 kvadratmeter) med tillhörande parkeringsplatser och egen innergård. Den nya detaljplanen för området beräknas gå ut på samråd våren 2013.

När det finns en lagakraftvunnen detaljplan för fastigheten ska PEAB enligt avtal förvärva bostadsbygg­rätterna i form av en 3D-fastighet. I avtalet ingår också att PEAB får uppdraget att bygga både butik och bostäder. Ambitionen är att bygget ska påbörjas under 2014. Detta skulle innebära inflyttning i bostäderna och invigning av butiken vid början av 2016.

KF Fastigheters ambition för handelsbyggnaden är att den ska certifieras enligt Miljöbyggnad Guld.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande KF Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev