Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Stadsutveckling

Kamphall och skjutträningsanläggning på Södertörn

Publicerad: 12 December 2013, 14:54

Polishögskolan, Fotograf: Jörgen Knutsson.

Grundutbildningen vid Polishögskolan i Solna flyttar till Södertörns högskola. Ett tillskott på 875 nya studenter kräver också nya, anpassade lokaler.


Regeringen beslutade för ett år sedan att grundutbildningen vid Polishögskolan i Solna ska flytta till en högskola i Stockholmsområdet. Södertörns högskola lämnade tillsammans med Uppsala universitet och Mälardalens högskola en ansökan.  Motiveringen till att förlägga utbildningen vid en högskola är att utbildningen vinner på att integreras i en akademisk miljö och man har bra erfarenheter från de polisprogram som bedrivs vid Linnéuniversitetet och Umeå universitet. Frågan har beretts av Polishögskolan och Rikspolischefen har beslutat att grundutbildningen i Stockholm fortsättningsvis ska bedrivas av Södertörns högskola.

Den nya utbildningen kommer att starta i januari 2015, då 175 polisstudenter ska påbörja sina studier i Flemingsberg.
– Polisprogrammet är på 2,5 år, och med intag varje termin i denna storleksordning kommer det fullt utbyggt att omfatta 875 nya studenter. I utbildningen ingår en termins praktik vid en polismyndighet, men i övrigt kommer polisstudenterna att finnas i vårt universitetscampus i Flemingsberg. Vi planerar att inom campus kunna bygga upp de lokaler som utbildningen kräver exempelvis övningslägenheter, garage, körplan, kamphall och skjutträningsanläggning, berättar Nils Ekedahl, Prorektor Södertörns högskola.

Mattias Fröjd

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.