torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Stadsutveckling

K2A tilldelas markanvisning i södra Stockholm – satsar på ateljéer i bottenplan

Publicerad: 16 mars 2022, 07:29

K2A och Nyréns ska låta kulturen ta plats på Örbystråket genom att uppföra konstnärsateljéer i bottenplan i det nya området. Foto: Per Hasselberg

K2A Knaust & Andersson Fastigheter har tilldelats en markanvisning i Örby som motsvarar 80 till 120 nya hyresbostäder i området. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.


Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Området som markanvisningen ligger inom fastigheten Örby 4:1, i stadsdelen Stureby/Örby i södra Stockholm. 

Markanvisningen är en del av Stockholms stads satsning ”hyresrättspushen” och innebär att K2A har en option på att förhandla med Stockholms stad om överenskommelse om exploatering inklusive köpeavtal respektive tomrättsavtal för området, som ska gå under namnet Framsidan. 

Läs även: Stockholm satsar på hyresrätter i ettårig punktinsats: ”Det är inte pengar som saknas”

Stockholms stad och K2A är överens om att verka för att området planläggs för ny bebyggelse så att K2A kan uppföra motsvarande 80 till 120 bostäder. 

Markanvisningen har tilldelats efter ett jämförelseförfarande, där K2A med stöd av Nyréns Arkitektkontor har utvecklat idén om dynamiska storgårdskvarter med miljöcertifierad bebyggelse helt i trä mot den nya stadsgatan.

Läs mer: Hela listan: Här är alla nya bostadsprojekt i Stockholm  

För att stödja kulturen och bidra till en mer levande stadsdel kommer bottenvåningarna att bli konstnärsateljéer dit konstnärer bjuds in att etablera det nya stråket. Under det första året kommer ateljéerna i de nya byggnaderna att vara helt hyresfria, bortsett från kostnader för el och värme.

– Vi ser fram emot att vara med och utveckla Stockholm i positiv riktning. Det är glädjande att Stockholms stad väljer att satsa på hyresbostäder i trä, så att klimatpåverkan hålls nere, kommenterar Johan Knaust, vd på K2A.

Läs mer: Från politiken till K2A 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev