Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Jakobsberg ska bli tryggare – Citycon är med på planerna

Publicerad: 25 november 2020, 13:06

Nytt kommunhus planeras i Jakobsbergs centrum. Foto: BSK Arkitekter, Ellinder Sten, TMRW

Termovägen och Sångvägen i Jakobsberg dras med tung kriminalitet och ingår i polisens lista över utsatta områden. Nu rustar kommunen och Citycon upp närliggande Jakobsbergs centrum i hopp om att öka tryggheten.

Ämnen i artikeln:

CityconJakobsbergJärfälla

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


Järfälla kommun utreder som bäst möjligheten om att bygga ett nytt kommunhus i Jakobsbergs centrum för samlokalisering av sina verksamheter, samtidigt som Citycon presenterar en vision om att rusta upp handelsstråket. 

Läs även: Citycon anställer projektledare 

– Vi vill samverka med kommunen så att centrum blir en mer trygg och trivsam, innehållsrik och aktiv mötesplats, säger bolagets stadsutvecklingschef Veronica Palmgren i ett pressmeddelande.

Citycon föreslår bland annat att Riddarparken ska göras mer inbjudande och tillgänglig för kommuninvånarna genom att bygga ett nytt kulturhus i området. 

– Tänk om vi kunde ha ett härligt kulturhus med bibliotek, kafé och fritidsgård vid Riddarparken. Det skulle betyda mycket för Jakobsbergs identitet och öka attraktiviteten även för handelsplatsen, säger Palmgren.

Läs även: Citycon rekryterar ny centrumchef 

Andra förslag är fler restauranger, caféer, uppgraderade livsmedelsbutiker, modernare gångstråk och renoverade garage och parkeringsplatser. 

– Genom att stärka Jakobsbergs centrum stärker vi också handeln. Jag ser fram emot en ökad samverkan för att tillsammans förnya centrumet, säger bokhandlaren Dag Klackenberg i en kommentar. 

För att levandegöra centrum föreslås även flera bostadskvarter som riktar sig till nya målgrupper.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev