lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Stadsutveckling

Ikeasatsning i Söderstaden

Publicerad: 22 januari 2013, 08:39

Översikt Söderstaden. Bild: Stockholms stad

En gemensam stor satsning i Stockholms stad med att utveckla Söderstaden. Etableringen innebär minst 1 000 nya jobb och 550 nya bostäder.

Ämnen i artikeln:

Ikano BostadIkeaSten NordinStockholms stad

I dag presenteras en stor satsning i Stockholms stad med att utveckla Söderstaden. Ett intentionsavtal har tecknats med IKEA, Ikano Retail Centres och Ikano Bostad om en möjlig omfattande etablering i Söderstaden som innebär minst 1 000 nya jobb och 550 nya bostäder.

–Stockholms stad har idag tecknat ett intentionsavtal med IKEA, Ikano Retail Centres och Ikano Bostad om en möjlig omfattande etablering i Söderstaden som innebär minst 1 000 nya jobb och 550 nya bostäder.Vi är mycket glada över att IKEA och Ikano vill satsa i ett centralt beläget område med mycket god tillgång till kollektivtrafik, säger finansborgarrådet och kommunstyrelsens ordförande Sten Nordin (M).

Det avtal som har tecknats innebär att IKEA och Ikano nu går vidare och mer noggrant undersöker hur de skulle kunna bygga ett nytt IKEA-varuhus, ett nytt köpcentrum och ett antal nya bostadskvarter på de angivna tomterna. Staden arbetar samtidigt vidare med utvecklingen av hela området.

– Vi ser ett stort intresse i Stockholmsregionen för heminredning, IKEA och våra kvadratsmarta lösningar för livet hemma och vill därför ha ett tredje varuhus i Stockholm. Det känns spännande att vi nu tillsammans med Stockholms stad får möjlighet att undersöka detta vidare, säger Håkan Svedman, vd IKEA Sverige.

Ikano Retail Centres vill också utveckla en handelsplats tillsammans med IKEA.

– Läget är mycket bra för handel. Att bygga ett köpcentrum där så många människor bor, arbetar och enkelt kan nå med allmänna kommunikationer känns som en stor möjlighet, säger Jan Kristensson, vd på Ikano Retail Centres.

Ambitionen med Söderstaden är att skapa en tätare, mer funktionell stadsmiljö som länkar samman Globenområdet, Slakthusområdet, Södra Skanstull och Gullmarsplan-Nynäsvägen.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Stockholms stad

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev