Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Humlegården: Engelbrektsplan ska rustas upp

Publicerad: 20 augusti 2020, 10:59

T-house vid Humlegården är ett av Stockholms landmärken och mycket karakteristisk för Erik Lallerstedts arkitekturstil.

Foto: Humlegården

På torsdagen avslöjade fastighetsbolaget att man redan har inlett samtal med Stockholms stad och övriga intressenter om att rusta upp Engelbrektsplan mitt på Östermalm, där bolaget även har sitt huvudkontor.


Ämnen i artikeln:

ÖstermalmHumlegården FastigheterStockholms stad

Det finns ingen tidsplan ännu, då projektet fortfarande befinner sig i planeringsstadiet. Men Peter Lind, fastighetschef på Humlegården, säger att bolaget är redo att ta ett första steg i projektet.  

– Vi har många intressenter för upprustningsprojektet och har redan inlett samtal med Stockholms stad. Målet är att tillsammans komma överens om vad som ska göras. Vi kommer att gå ut med mer info inom kort, säger han till Fastighetsnytt. 

Läs även: Mejlmissen bakom miljardaffären vid Stureplan

Förhoppningen är att skapa lite mer liv i området som planerades 1884 när Landbyska verken, ett tidigare bryggeri, revs. Humlegården har sitt huvudkontor på Engelbrektsplan 1, en av Erik Lallerstedts byggnader, som 2008 döptes till T-house efter en stor ombyggnation med syftet att skapa moderna och flexibla kontorslokaler för flera hyresgäster.

Den här gången vill man höja kvaliteten även på det lokala utbudet.

– Vi vill satsa på service, restauranger, konst och annat utbud som bidrar till att området blir mer befolkat och därmed upplevs tryggare, säger Peter Lind. 

Läs även: Humlegården flyttar till T-House

Även namnet T-house kommer från att Lallerstedt själv valde att kalla fastigheten för ”Trygg-House” redan för hundra år sedan.

 

 

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.