Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag25.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Stadsutveckling

Hufvudstadens balansräkning fortsätter växa

Publicerad: 21 Augusti 2014, 11:10

Hufvudstaden redovisar ett driftnetto på 284,2 miljoner kronor för sin fastighetsverksamhet under årets andra kvartal. Det är en minskning med 9,9 miljoner jämfört med motsvarande kvartal ifjol, samtidigt som hyresintäkterna har ökat med 6,7 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Hufvudstaden

Förklaringen stavas därmed ökade kostnader och det är framförallt underhållskostnader och drift och administration som har ökat, med 7,6 respektive 4,6 miljoner kronor.

Lägg därtill att finansnettot har försämrats, om än ganska lite, och då kommer man fram till att förvaltningsresultatet har sjunkit med 11,1 miljoner kronor från fjolårets nivå på 253 miljoner kronor. Värdet på Hufvudstadens förvaltningsfastigheter har dock ökat betydligt mer än ifjol och trots att man har en negativ värdeeffekt av sina räntederivat så bidrar värdeutvecklingen på fastigheterna till att vinsten ökar. Före skatt gör bolaget en vinst på 765 miljoner kronor för kvartalet, jämfört med 742,3 miljoner ifjol.

Hufvudstadens balansräkning fortsätter växa och det egna kapitalet likaså. Balansräkningen uppgick vid halvårsskiftet till 27,2 miljarder kronor och soliditeten var 57 procent. Även andra nyckeltal utvecklas stabilt och Hufvudstaden är i vanlig ordning börsens i särklass mest robusta fastighetsbolag.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Hufvudstaden

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.