Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

HSB partner i Next Step Groups nya miljardsatsning – utvecklar 20 000 kvm brf:er

Publicerad: 5 september 2022, 07:47

Bild 1/2  Lena Josgard affärsområdeschef fastighetsutveckling på HSB Göteborg och Jacob Torell, vd för Next Step Group.

HSB går på nytt in som partner tillsammans med Next Step Group – nu i stadsdelssatsningen Wendelstrand i Mölnlycke. Bostadsjätten planerar att utveckla 20 000 kvadratmeter i området.

Ämnen i artikeln:

SvepetHSBNext Step Group

R

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se


Next Step Group planerar den nya stadsdelen Wendelstrand vid Landvettersjöns västra strand i Mölnlycke – en totalinvestering om cirka 4 miljarder kronor. 

Fundamentet för området är 1 000 nya bostäder (villor, radhus och flerbostadshus) mestadels byggda i trä. Det som sticker ut är att det blir bilfria gator mellan hus och gårdar – samt det gemensamma landmärket Lakehouse med restaurang, kontor och gym. 

HSB Göteborg uppger nu i ett pressmeddelande att man planerar att bygga cirka 220 bostadsrätter i området. 

Läs mer: Balder utvecklar ny grön logistikhub i Västsverige för 4 miljarder 

– Från HSBs sida känns det tryggt att jobba med Next Step Group. Vi känner varandra väl ända sedan Nya Hovås var på idéstadiet och vi tillsammans förde den visionen till verklighet. Next Step Group är en nytänkande stadsutvecklare och vi på HSB har byggt innovativa bostadsrätter i snart 100 år och har rejält med skinn på näsan. Tillsammans är vi en dynamisk kombination som säkerställer projektets höga kvalitet, kommenterar Lena Josgård, affärsområdeschef fastighetsutveckling på HSB Göteborg.

Det nedlagda stenbrottet vid Landvettersjön ska omvandlas till 1 000 bostäder, samt det gemensamma landmärket Lakehouse med restaurang, coworking-kontor och gym.

Visuellt blir dock skillnaden stor mellan Wendelstrand och utvecklingsområdet Nya Hovås, där HSB var med och utvecklade. 

Läs mer: Goco Health Innovation City dubbleras – hajpade ”You Tube-arkitekter” inleder nästa fas 

Men tänkandet kring stadsutveckling är detsamma, uppger parterna i pressmeddelandet: ”I dag är Nya Hovås välkänt både för sin arkitektur, sitt småskaliga stadsliv och för sitt ”recept” på stadsbyggnad som nu ska appliceras i Wendelstrand och visa vägen mot ett bättre sätt att bygga, leva och bo”, skriver man. 

I juni i år säljstartades de första bostäderna i Wendelstrand. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev