tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Stadsutveckling

Hon ska få Ebbepark att leva upp till förväntningarna

Publicerad: 8 april 2020, 13:58

Linn Lichtermann ska göra verklighet av visionen om Ebbepark som en ny stadsdel där det sjuder av liv och kreativa utbyten. Foto: Sankt Kors

Linn Lichtermann är ny community manager för den nya stadsdelen Ebbepark i Linköping. Men vad gör en sådan egentligen?

Ämnen i artikeln:

EbbeparkSankt Kors

AJ


Du är nyligen anställd som community manager på det kommunala fastighetsbolaget Sankt Kors i Linköping. Vad gör en sådan egentligen?

– Jag ska levandegöra visionen om Ebbepark, en ny stadsdel som håller på att växa fram Linköping. Ebbepark ska vara en stadsdel som sjuder av liv dygnet runt och som ska erbjuda en kreativ blandning av företag och boende. Det ska också vara en plats där man gärna delar resurser och utrymmen med varandra. Min uppgift är att försöka få detta att ske. Jag ska vara en motor.

Utbildar man sig till community manager?

– Nej, jag är utbildad inom media och kommunikation och har tidigare jobbat som kommunikatör. 

Är du ensam i den här rollen i Linköping?

 – Nej, exempelvis Linköping Science Park har en community manager, och det finns liknande roller inom vissa företagsmiljöer, där det är någon som har till uppgift att skapa en gemenskap mellan företag. 

Läs även: Ny vice vd på Sankt Kors 

Ebbepark ska innehålla cirka 750 bostäder och 70 000 kvadratmeter företagslokaler när det är klart men stora delar är ännu inte färdigbyggda. Kan du börja jobba redan nu?

– Ja, området har funnits sedan tidigare och där sitter företag redan. De kan jag träffa, liksom företag som redan nu vet att de kommer att flytta in i Ebbepark framöver.

Har du ett roligt jobb?

– JA!

Läs även: Bygget av Ebbepark i Linköping går vidare

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev