Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Höghus i Tyresö

Publicerad: 18 december 2014, 08:25

Semrén+Månsson ritade förslaget som ger Botrygg möjlighet att bygga ett 16-våningars hus.

Markanvisningstävlingen är genomförd för den första etappen av en ny stadsdel i Norra Tyresö Centrum. Ett 16-våningars höghus med hyresrätter blev en av vinnarna.


Ämnen i artikeln:

TyresöLINK ArkitekturBotryggJoliarkSmåaSemrén & Månsson

Tävlingen var uppdelad i tre delområden. Dels ett höghus i 16-våningar, dels ett stadskvarter i cirka 5 våningar delat i två halvor. Elva exploatörer deltog i markanvisningstävlingen. Det blir cirka 200 nya lägenheter i första etappen av Tyresös nya stadsdel Norra Tyresö Centrum.

– Vi är väldigt nöjda med att så många välrenommerade arkitektfirmor och byggherrar deltog i markanvisningstävlingen. Alla bidrag höll en mycket hög ambitionsnivå, de förstod vad vi önskade och en del har till och med överträffat våra högt ställda kvalitetskrav, säger Tyresös stadsbyggnadschef Sara Kopparberg.

Semrén+Månsson ritade förslaget som gav Botrygg möjlighet att bygga ett 16-våningars hus med 119 hyresrätter. Etappen omfattar också ett kvarter med 5-6 våningshus med bostadsrätter och kommersiella lokaler. Link Arkitektur ritade det förslag som gav Strabag rätten att bygga halva kvarteret. Andra halvan byggs av Småa, Joliark ritade.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Botrygg, Tyresö kommun

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.