fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Stadsutveckling

Höghus i Eskilstuna?

Publicerad: 29 mars 2012, 05:35

Peab har ansökt om en ändring av detaljplanen för att möjliggöra ett höghus i korsningen Rademachergatan-Drottninggatan.

Ämnen i artikeln:

PeabEskilstuna

Peab har ansökt om en ändring av detaljplanen för att möjliggöra ett höghus i korsningen Rademachergatan-Drottninggatan.

Peab fortsätter byggandet av nya etapper bostäder i kvarteret Vulkanen i Eskilstuna centrum. Först måste dock en sanering av marken göras innan det kan bli aktuellt med byggstart för etapp 2. Enligt Peab är målsättningen att starta marksaneringen nu i vår, så att den kan bli klar under sommaren.

Etapp 2 av kvarteret Vulkanen betyder 45 nya lägenheter i hörnet Bruksgatan-Rademachergatan och Peab hoppas att en byggstart kan ske under sensommaren eller i höst.

En framtida, tredje byggetapp i samma kvarter kan eventuellt komma att innefatta ett höghus i korsningen Rademachergatan-Drottninggatan.

– Vi har ansökt om en ändring av detaljplanen för att möjliggöra det, säger Peabs platschef i Eskilstuna Jonny Lundqvist till Eskilstuna-Kuriren.

Stadsbyggnadsnämndens ordförande Magnus Johansson (mp) är positivt inställd till ett eventuellt höghus i kvarteret.

– Jag tycker det är väldigt positivt. Det skulle innebära många boende i centrum. Att bygga på höjden är att använda utrymmet på ett bra sätt. Det rymmer mycket folk, sade Magnus Johansson till Eskilstuna-Kuriren i en kommentar hösten 2011.

Peter Lorin

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev