Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Hemsö bygger i Västerås nya stadsdel

Publicerad: 9 november 2017, 12:30

Bild: 4 Arkitektur och form.

Västerås stad har utsett Hemsö för att utveckla det nya bostadsområdet Södra Källtorp. Hemsö bygger ett äldreboende med 120 platser, 60 trygghetsbostäder samt en förskola. Investeringen uppgår till 490 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Hemsö FastigheterVästerås

I utvecklingen ingår att Hemsö förvärvar Wenströmska skolan, som helt kommer att avvecklas och rivas för att ge plats åt de nya boendena och förskolan.

– Det är en stor fördel att vi får ett trygghetsboende i området. Vi har bara ett enda trygghetsboende i Västerås idag, och efterfrågan är enorm, säger Solveig Nilsson (s), ordförande i Äldrenämnden.

Västerås stad kommer att teckna ett 25-årigt hyresavtal för äldreboendet och förskolan samt för fem trygghetsbostäder. Den totala uthyrningsbara ytan blir 15 000 kvadratmeter.

I området planerar staden att bygga knappt 700 nya bostäder.

– Västerås är en viktig tillväxtort för Hemsö. Sedan tidigare äger vi bland annat Mälardalens högskola och ett flertal andra samhällsfastigheter i staden. Vår projektportfölj har blivit en betydelsefull del av vår verksamhet och samarbetet med kommuner är en förutsättning för det arbetet, säger Nils Styf, VD för Hemsö.

Byggnationen av äldreboendet beräknas starta under 2018 och att vara klart för inflyttning under andra kvartalet 2020.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.