Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Havredryckstillverkare tar plats i nya stadsdelen som växer fram i Malmö

Publicerad: 22 oktober 2020, 13:58

Gamla Gjuteriet ska bli nytt högkvarter åt Oatley.

Illustration: Kjellander Sjöberg

Kockums klassiska industrimark i Malmö byggs om till ny stadsdel. Ett av företagen som tar plats i den hippa miljön är Oatley.


Ämnen i artikeln:

PeabBalder FastigheterMalmö

Det är Peab och Balder som investerar i och bygger det nya området som fått namnet Varvsstaden. Här ska 180 000 kvadratmeter industrimark göra om till en levande stadsdel med bostäder, kontor och andra verksamheter. 

Läs även: Malmö stad köper mark i Varvsstaden

Det gamla Gjuteriet där det tidigare tillverkades fartygsdelar ska bli hemvist åt företaget Oatly som gjort sig kända för sin havredryck med samma namn.

Gjuteriet.

Foto: Peab

Arkitekten i projektet är Kjellander Sjöberg.

– Vi växer kraftigt och har vuxit ur våra nuvarande lokaler och planen framöver är att fortsätta växa, både globalt och regionalt. Det känns extra roligt att kunna stanna i Malmö och etablera vårt huvudkontor i lokaler som tidigare tillhört ett innovativt lokalt företag och föra det arvet vidare. Fast på vårt sätt. Hållbarhet är vägledande i allt vi gör och det gäller även när vi etablerar våra kontor. Att kunna återanvända en historisk lokal på ett hållbart sätt tillsammans med Varvsstaden känns fantastiskt, säger Johan Girdo, vd på Oatly Emea, i ett pressmeddelande.

Läs även: Peab miljöcertifierar stadsdel

I februari 2021 kommer havredrycksgiganterna att ta plats i det anrika byggnaden.

 

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.