onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Stadsutveckling

Här är vinnarna på Real Estate Øresund Award 2020

Publicerad: 6 februari 2020, 14:31

Öresundsbron har gjort Malmö och Köpenhamn till tvillingstäder. Foto: Mostphotos

På torsdagen delades fastighetsbranschens pris Real Estate Øresund Award ut till de bästa prestationerna under året från aktörer som gör skillnad i Öresundsregioen.

Ämnen i artikeln:

Stena FastigheterDatschaFastighetsägarna SydMalmö

På torsdagen delades fastighetsbranschens pris Real Estate Øresund Award ut till de bästa prestationerna under året från aktörer som gör skillnad i Öresundsregioen.

Priserna delades ut vid Øresundsinstituttets konferens Real Estate Øresund som tog plats på Quality Hotel View i Hyllie i Malmö den 6 februari.

Bakom Real Estate Øresund Award står Centrum för Fastighetsföretagande, Fastighetsägarna Syd och Malmö Stad i ett samarbete med Øresundsinstituttet.

Här är alla vinnare

Årets Fastighetsföretagare
: Stena Fastigheter

Stena prisas för sina långsiktiga samarbeten kring läxhjälp för barn, bytesrum, trygghetsvandringar, sommarjobb och gemensam träning. Insatserna skapar trygghet och gemenskap och lyfter och utvecklar hela bostadsområden. Varje år anställer Stena Fastigheter Malmö 100 sommarjobbare från sina kvarter.

Årets Fastighetspartner: Datscha

Det svenska proptech-företaget Datscha får priset för att ha bidragit till ökad transparens på marknaden och gett aktörerna helt nya verktyg och förutsättningar till analys och benchmarking. Datschas mjukvarutjänst har blivit en standard för fastighetsmarknaden i Sverige och Finland och introducerades nyligen i Storbritannien. Dastcha såldes under 2019 till amerikanska RCA.

Årets Nytänkare: Copenhagen Village

CPH Villages prisas för sitt koncept med studentbostäder för ett hållbart och socialt boende med coliving, coeating och mikroföretagande. Bostäderna uppförs av begagnade containrar som omvandlas för bostadsändamål på ännu icke planlagd mark.

Juryn har bestått av:

- Lotta Strömgren Jönsson, ordförande i Centrum för Fastighetsföretagande
- Susanne Rikardsson, vd på Fastighetsägarna Syd
- Håkan Thulin, exploateringschef på Malmö Stad

Andreas Jennische

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev