Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Grosvenor satsar på bostadsutveckling

Publicerad: 20 september 2016, 12:28

James Raynor.

Foto: Mattias Fröjd.

Grosvenor Europa lägger till en ny strategi för den svenska fastighetsmarknaden när man nu tittar på möjligheten att utveckla bostäder i anslutning till befintliga fastigheter. Skärholmen och Burlöw ligger närmast till hands.


Ämnen i artikeln:

Grosvenor Group

– Vårt mål har alltid varit att göra våra centrum till dynamiska mötesplatser där människor vill tillbringa sin tid, säger James Raynor, vd för Grosvenor Europa, i ett pressmeddelande.

– Om man tittar på vår ”Living Cities” filosofi och hur vi tänker så går det ut på att lämna saker bättre än de var tidigare, det är vad det här handlar om. Vi funderar på hur nya bostäder kan bidra positivt till platsernas framgång. Diskussioner pågår redan med flera av de aktuella kommunerna, särskilt om hur vi kan hjälpa dem att leverera bostäder på ett hållbart sätt som gynnar, inte bara vår verksamhet och våra investerare, utan viktigare, även det lokala samhället, fortsätter James Raynor.

Skärholmen Centrum i Stockholm och Burlöv Centrum i Malmö är de första platser där Grosvenor Europe överväger bostäder. I och med den nya strategin stärker även bolaget sitt svenska team där två medlemmar från Europa-grenen nu fokuserar på Sverige, Steve Cowen och Simone Pozzato. Carl Strufve fortsätter att leda det svenska asset management-teamet.

Mattias Fröjd

Ämnen i artikeln:

Grosvenor Group

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.