Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Grönt ljus för Wallenstams jätteprojekt utanför Stockholm

Publicerad: 8 oktober 2021, 06:47

Foto: Wallenstam

900 bostäder i sex nya stadskvarter. Det ska Wallenstam bygga när detaljplanen för centrala Älta nu har vunnit laga kraft.

Ämnen i artikeln:

Wallenstam FastigheterNacka

Maria Nordlander

maria.nordlander@fastighetsnytt.se


Förutom bostäder ska ett nytt torg anläggas, en förskola, ett äldreboende och flera verksamhetslokaler byggas. 

– Ältaborna har länge efterfrågat ett utvecklat centrum. Med den nya detaljplanen blir Älta centrum en attraktiv och levande mötesplats med fler bostäder, större kulturlokaler, utökad handel och service. I Älta utvecklas nu Nacka vidare med hög kvalitet. Alla kommundelar ska ha bra lokal service, vara attraktiva och långsiktigt hållbara, säger Cathrin Bergenstråhle (M), ordförande i miljö- och stadsbyggnadsnämnden i Nacka Kommun i ett pressmeddelande. 

Läs även: Wallenstam om coliving: ”Helt rätt i tiden” 

Det första kvarteret som byggs omfattar 200 lägenheter och nästan 5 000 kvadratmeter lokalyta. Produktionen påbörjas hösten 2021.

– Det är en efterlängtad byggstart efter ett omfattande utvecklingsarbete som kommer att bidra till fler hem i ett attraktivt område. Det som gör Älta så unikt är den direkta närheten till naturen, Ältasjön och den genuina småstadskänsla som vi vill fortsätta att bygga vidare på i vår utveckling, säger Mathias Aronsson, vice vd för Wallenstam.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev