Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Grönt ljus för stora Nackaprojektet - sista markanvisningen till Hemsö

Publicerad: 10 juni 2021, 14:01

Foto: Nacka kommun

Samtliga kvarter på Nya gatan i centrala Nacka har nu tilldelats markanvisning. Den sista biten blev klar tidigare i veckan när kommunstyrelsen i Nacka överlät mark till Hemsö.


Ämnen i artikeln:

Centrala NackaNacka kommun

Alla sju kvarter på Nya gatan, som sträcker sig mellan Nacka stadshus och Nacka forum, är markanvisade till en rad fastighetsägare. Området ska få över 1000 nya bostäder och 9000 kvadratmeter lokaler med olika verksamheter, service, caféer och restauranger. Nacka kommun utvecklar kvarteren tillsammans med Sveafastigheter Bostad, Botrygg, Storstaden Bostad, Kungsvåningen, OBOS, Wallenstam och Hemsö. Nya gatan är en del i utvecklingen av centrala Nacka. 

Läs även: Sekelgammal stil när Nacka färdigställer Nya Gatan - prisoro hos arkitekter

– Det är otroligt glädjande att utvecklingen av Centrala Nacka har kommit så långt att de första sju kvarteren nu är markanvisade. För varje dag kommer vi närmare vår vision om en naturban stadsdel i Nackas mest centrala läge, säger Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande Nacka, i ett pressmeddelande.

Den sista delen blev klar i måndags när kommunstyrelsen i Nacka beslutade att överlåta den sista byggrätten på Nya gatan till Hemsö för 9 miljoner kronor. Byggrätten omfattar 1500 kvadratmeter.

– I Centrala Nackas identitet är kontraster och variation viktigt. Vi ser fram emot att tillsammans jobba vidare med alla de aktörer som vi utvecklar dessa kvarter med och som bidrar till den levande stadsdel som vi har som gemensam målbild, säger Katarina Wåhlin Alm, stadsutvecklingsdirektör Nacka, i pressmeddelandet.

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Centrala NackaNacka kommun

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News