Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Grönt ljus för Platzers utveckling av Gamlestaden Fabriker

Publicerad: 7 april 2021, 12:46

Visionsbild över Gamlestadens Fabriker när de planerade byggnaderna är klara.

Foto: TMRW

Detaljplanen för Gamlestadens Fabriker i Göteborg har nu vunnit laga kraft, vilket innebär att Platzers utveckling av platsen nu kan ta nästa steg.


Ämnen i artikeln:

Platzer FastigheterFastighetsmarknaden i VästsverigeGamlestaden

Den nu antagna detaljplanen möjliggör för utveckling av 300 bostäder och 68 000 kvadratmeter kontor, restauranger och service. 

Läs även: Martin Öbo: ”Man kan inte bo i en markanvisning” 

– Vi har sett fram emot detta i flera år. Detaljplanen skapar möjlighet att vidareutveckla Gamlestadens Fabriker som en viktig pusselbit i utvecklingen av områdena runt kollektivknutpunkten Gamlestads torg där vi knyter ihop innerstaden med de nordöstra stadsdelarna, så det känns fantastiskt roligt att vi äntligen kan sätta i gång, säger P-G Persson, vd på Platzer, i bolagets pressmeddelande. 

Läs även: ”Gamlestaden är Göteborgs svar på Arenastaden” 

Gamlestadens Fabriker är idag ett entreprenörstätt område med verksamheter inom bland annat mode och design. Platzers planer är att skapa en levande stadsdel som tar vara på det industrihistoriska arvet. 

– Entreprenörsanda och innovation ligger i Gamlestadens DNA. Vi ska göra allt vi kan för att Gamlestadens Fabriker ska bli en ännu bättre plats för människor och företag av olika storlek och karaktär, säger Robert Woodbridge, områdeschef på Platzer Fastigheter, i pressmeddelandet. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.