lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Stadsutveckling

Grönt ljus för ny stadsdel om 60 000 kvm norr om Stockholm

Publicerad: 2 september 2022, 06:35

Belägen mellan Brunna bostadsområde och Brunna verksamhetsområde ligger fastigheten Viby 19:3. Foto: Arkitema

Den stora detaljplanen för stadsdelsprojektet Viby i Upplands-Bro, där K2A tillsammans med Genova utvecklar en ny stadsdel med 850 bostäder och ett eget stadsdelscentrum, har vunnit laga kraft.

Ämnen i artikeln:

Genova Property GroupUpplands-Bro

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Stadsdelen ligger centralt i tätorten Brunna i Upplands-Bro kommun, i direkt anslutning till befintlig infrastruktur och kollektivtrafik. 

Projektet kommer att utvecklas genom ett samägt bolag, där Genova äger 70 procent och K2A äger 30 procent. Den aktuella fastigheten, Viby 19:3 är cirka 11 hektar stor och ligger norr om E18, vid infarten till Brunna.

Planen omfattar cirka 850 bostäder i varierade bostadstyper och storlekar, grundskola, förskola och centrumfunktioner med handel. 

Detaljplanen är utformad så att träbyggnation är möjlig i hela stadsdelen. Totalt omfattar planan cirka 850 bostäder. Foto: Arkitema

Total beräknad uthyrbar yta vid färdigställande beräknas till cirka 60 000 kvadratmeter (110 000 kvadratmeter BTA). 

En avsiktsförklaring har tecknats med Raoul Wallenbergskolan om 20-åriga hyresavtal för en F-9-skola med cirka 600 elever samt en förskola med cirka 120 barn.

Byggstart planeras ske under fjärde kvartalet 2022.

– Vi ser fram emot att vara med och utveckla Viby till en småskalig blandstad. Det är väldigt positivt för såväl K2A som Upplands-Bro att det nu är klart att det här projektet blir av och att arbetet kan komma i gång på allvar, kommenterar Johan Knaust, vd K2A. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev