Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Grönt ljus för ny stadsdel i Solna

Publicerad: 23 februari 2021, 14:33

Södra Hagalund får 600 bostäder och 2000 kontorsplatser.

Foto: BSK Arkitekter

Det är nu klart att en ny stadsdel ska byggas i anslutning till den nya tunnelbanestationen Södra Hagalund, i Solna. Detaljplanen möjliggör bland annat för över 600 bostäder och 2000 kontorsplatser.


Ämnen i artikeln:

BSK ArkitekterNordrSolna

Detaljplanen för den nya stadsdelen vid Södra Hagalund har antagits av kommunfullmäktige i Solna Stad. Projektet avser en förskola, 600 bostäder, 2000 arbetsplatser och flertalet kommersiella ytor. Stadsdelen utvecklas i ett nära samarbete mellan Solna Stad, BSK Arkitekter och Nordr. 

Bostäderna fördelas på två kvarter och den nya kontorsbyggnaden blir tolv våningar hög med stora gröna terrasser. Kontorsfastigheten rymmer även ytor för restauranger och butiker. 

– Vårt mål är att utforma en inkluderande stadsdel i anslutning till den nya tunnelbanestationen Södra Hagalund. Blandningen av bostäder och arbetsplatser bidrar till ett tryggt och livfullt område där människor är i rörelse både på dagen och på kvällen, säger Lise-Lott Söderlund, vd och chefsarkitekt på BSK Arkitekter, i ett pressmeddelande.

Arbetet med den nya stadsdelen påbörjas under 2021, med färdigställande planerad tills dess att tunnelbanan invigs år 2028. Den nya tunnelbanestationen Södra Hagalund blir en del av den nya gula linjen och förbinder T-Centralen och Odenplan i Stockholm med Arenastaden i Solna. 

– Det här är ett viktigt stadsutvecklingsprojekt där Södra Hagalund blir en nod i det växande Solna. Det är roligt att ett intensivt och mångårigt utvecklingsarbete med många inblandade aktörer nu resulterar i en detaljplan för en helt ny och attraktiv stadsdel i Solna, säger Torbjörn Wiberg, ansvarig affärs- och projektutvecklare på Nordr för Södra Hagalund, i ett pressmeddelande. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

BSK ArkitekterNordrSolna

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.