Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Grönt ljus för ny jättefastighet i Stockholm CBD

Publicerad: 23 maj 2022, 14:10

Arkitektbyrån Schmidt Hammer Lassen har ritat det nya hus som Pembroke planerar att uppföra i korsningen Regeringsgatan/Mäster Samuelsgatan i Stockholm CBD.

Foto: Pembroke

Mark- och miljööverdomstolen ger klartecken för detaljplanen för Hästen 21. Nu startar fastighetsutvecklaren Pembrokes arbete för att utveckla fastigheten om 36.000 kvadratmeter i centrala Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Pembroke Real Estate

Pembroke kommer att utveckla bostäder, butiker och arbetsplatser på fastigheten – som ligger bredvid NK och Mästerhuset vid korsningen Regeringsgatan/Mäster Samuelsgatan i Stockholm.

Läs även: Den vilda jakten på stenen – slutade i Roslagen

Hästen 21 är, enligt Pembroke, den sista pusselbiten i visionen ”Project Access”, som syftar till att öppna upp ett tidigare stängt kvarter mitt i city och göra det mer tillgängligt. 

Hästen 21 ligger mellan Mood Gallerian och NK. Fastigheten innehåller en minigalleria i dag – tidigare huserade Cervera i gatuplan.

Foto: Wikimedia

”Nya Hästen 21 kommer att skapa mer liv i kvarteret, dygnet runt, och innehåller en blandning av bostäder, moderna flexibla kontor och butiker med Swedbank som största hyresgäst sett till yta.”, skriver Pembroke i ett pressmeddelande. 

Nya Hästen 21 är ritad av den danska arkitektbyrån Schmidt Hammer Lassen och uppskattad byggtid är fem år – arbetet kommer att påbörjas så snart som möjligt, enligt Pembroke. 

– Med ett strategiskt läge i hjärtat av city sätter Hästen 21 en ny standard för hållbarhet och design över tid. Den nya fastigheten är flexibelt utformad för att möta dagens men också framtida förändrade behov. Målet är att byggnaden ska certifieras med LEED Platinum v4, den högsta miljöcertifieringen som finns i dag, kommenterar Linn-Marie Nordh, Senior projektledare på Pembroke.

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Pembroke Real Estate

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.