måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Stadsutveckling

Grönt ljus för Nobelbergets detaljplan

Publicerad: 29 maj 2018, 11:35

Tidig illustration över Sicklastråket, Formalinfabriken och första bostadskvarteret: Atrium Ljungberg.

Bland annat ska 500 nya bostäder byggas när Nobelberget i Sickla ska omvandlas till en stadsdel med, förutom bostäder, kontor och kultur. Detaljplanen har nu vunnit laga kraft.

Ämnen i artikeln:

NobelbergetSicklaAtrium LjungbergNacka

– Genom att komplettera Sicklaområdet med bostäder på Nobelberget fortsätter vi vår långsiktiga utveckling och stärker områdets attraktivitet ytterligare, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg.

Nobelberget har tidigare varit ett industriområde med anor från 1800-talet, men har sedan 2014 ägts av Atrium Ljungberg. Sedan dess har området primärt nyttjats som kontorsfastigheter för kreativa verksamheter samt för kultur såsom klubbar, teaterföreställningar och konserter.

Det första bostadskvarteret innehåller 68 bostäder och byggstarten av dem planeras till Q1 2019 med inflyttning under 2020. Utvecklingen av de resterande bostäderna kommer att genomföras “succesivt i en takt beroende på marknadens efterfrågan” enligt ett pressmeddelande.

Atrium Ljungberg förvärvade Sickla 1997. I och med utbyggnaden av tunnelbanan, som beräknas stå färdig 2026, stärks kommunikationerna till Sickla ytterligare.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev