Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Grönt ljus för 900 bostäder i Mölnlycke

Publicerad: 16 juni 2020, 12:57

Härryda kommun har antagit detaljplanen för trästaden Wendelstrand i Mölnlycke.
Planen omfattar totalt 900 nya bostäder. Det framgår av ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeMölnlycke

Projektet har utvecklats av Next Step Group och BRA Bygg. Planeringen för den första etappen pågår och ambitionen är att byggstart kan ske redan senare i år. 

Arkitektbyrån Snøhetta har gestaltat Wendelstrand och arbetar nu med projekteringen av landmärket The House som ska inhysa restaurang, kontor och gym. Liljewall arkitekter ritar på byggnaden som ska innehålla både äldreboende och förskola. 

– Utan byggherrens visioner hade vi knappast nått längre än ett antal fyrkantiga boxar i ännu ett industriområde. Tack vare den exploatörsdrivna detaljplanprocessen begåvas vår kommun med ett nyskapande bostadsområde, säger Per Vorberg, kommunstyrelsens ordförande i Härryda kommun, i pressmeddelandet.

Inom ramen för projektet Wendelstrand kommer det skapas ett innovationsprogram inom träbyggnation där forskare, entreprenörer och träindustrin möts och samskapar i nya former. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.