Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

”Det här är inget laglöst land. De kriminella ska inte ha större utrymme att jävlas här än någon annanstans. Vi behöver se det som det är och vidta rätt åtgärder. Något som vi inte har varit tillräckligt duktiga på historiskt och därför har det blivit som det har blivit i Gränby. Men det går att ändra på. Allt går att ändra på”, säger Erik Pelling (S).

Foto: Mattias De Frumerie

Gränby kämpar för att slippa stämpeln utsatt område: ”Vi måste orka kriga”

Stadsdelen är i riskzonen för att klassas som utsatt område. Men både kommunen och fastighetsägaren kämpar med näbbar och klor mot utvecklingen, trots misslyckade insatser mot kriminaliteten och den öppna knarkhandeln.
Mitt i tumultet hamnar skolans elever.
Fastighetsnytt har träffat flera på plats som berättar om orosmolnen och försöken att vända utvecklingen i en av Sveriges mest expansiva kommuner.

Publicerad: 7 april 2022, 17:23

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

– Vi har länge sett en oroväckande utveckling i Gränby och måste agera på flera fronter för att öka tryggheten. Vi gjorde ett tappert försök för sex år sedan med

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Aktuell överblick, fördjupning och insyn i den svenska fastighetssektorn.

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 395 kr ex. moms (ord. pris 2 995 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

GränbyUppsalaErik PellingRikshemAtrium Ljungberg

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.