torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Stadsutveckling

Goco Health Innovation City dubbleras – hajpade ”You Tube-arkitekter” inleder nästa fas

Publicerad: 22 juni 2022, 10:29

Startskottet för nästa utvecklingsfas blir GoCo Active. Centret får en 12 000 kvadratmeter stor byggnad signerad de New York-baserade arkitekterna Shop som bland annat har ritat Youtubes huvudkontor.

Den nationella storsatsningen Goco Health Innovation City i Mölndal går nu in i nästa utvecklingsfas där både markyta och miljardinvestering dubbleras. En av investerarna i fasen är Henrik Lundqvist som satsar på svensk idrottsforskning och hälsa, i en ny byggnad som ritas av arkitektbyrån Shop.

Ämnen i artikeln:

GoCoSvepetMölndal

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Den första fasen för life science-stadsdelen i Mölndal, som ägs av Next Steps och Vecturas gemensamma JV-bolag, är avklarad och omfattar 100 000 kvadratmeter. 

Nu dubblerar GoCo Health Innovation City investeringen – området förväntas därefter omfatta en totalyta om 200 000 kvadratmeter, 8 000 anställda och drygt 80 nationaliteter, 350 bolag och 500 bostäder. 

Läs mer: Henrik Lundqvist: ”Min första stora fastighetsinvestering i Sverige” 

Bild 1/3  GoCo Actives fastighet får en central plats i Goco Health Innovation City i Mölndal.

Henrik Lundqvist, Frölundas, Tre Kronors och New York Rangers förre stjärnmålvakt, är en av investerarna i fas två – via projektet GoCo Active. Ett initiativ med fokus på idrottsforskning och framtidens hälsa som samlas i en ny byggnad om 12 000 kvadratmeter. 

Centret är ritat av de New York-baserade arkitekterna Shop. I byråns portfolio finns många välkända byggnader – bland annat huvudkontoren för Uber och YouTube i USA. 

Läs mer: Rivstart för GoCo-klustret – börsjättar satsar miljarder 

GoCo Active blir både en arena för samarbeten och möten mellan forskare, studenter, idrottare och allmänheten och en digital plattform. 

Andra pareter i projektet är Chalmers, Göteborgs universitet och Investorägda Patricia Industries. 

De ligger bakom satsningen

GoCo Health Innovation City är ett jv mellan Next Step Group och Vectura Fastigheter. Tillsammans med founding partners som Astra Zeneca, Fujirebio Diagnostics, Wellspect Health Care och Sahlgrenska Akademin är ambitionen att skapa en samverkansplats för forskning, medicin och hälsa där nya sammanhang ska accelerera svensk hälsoinnovation.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev