torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Stadsutveckling

GE ser möjligheter i Skiftinge

Publicerad: 16 februari 2012, 09:38

Eskilstuna kommun och fastighetsbolaget GE Capital Real Estate Norden planerar för ett helt nytt handels- och bostadsområde på Skiftinge-området omedelbart norr om E20 i Eskilstuna.

Ämnen i artikeln:

GE Capital Real Estate

Eskilstuna kommun och fastighetsbolaget GE Capital Real Estate Norden planerar för ett helt nytt handels- och bostadsområde på Skiftinge-området omedelbart norr om E20 i Eskilstuna.

Än så länge finns inte någon antagen detaljplan för området, som bland annat omfattar det nu tomma, tidigare Rondellens Köpcentrum.

– Nya Skiftinge ska vara en del av en stadsutvecklingsprocess. Handel med bostäder runtomkring, så folk kan röra sig på ett trevligt och enkelt sätt i området, säger Johan Wästlund, VD vid GE Capital Real Estate Norden till Eskilstuna-Kuriren.
Det aktuella markområdet ägs idag till största delen av detta bolag.

– Det pågår ett aktivt arbete där vi försöker få till en ny detaljplan för Skiftinge. Läget är bra för handel och vi har sett en stor potential i att kunna utveckla hela området. Det gäller även angränsande fastigheter i form av ett bostadsområde som ägs av Pagoden. Det finns möjlighet att utveckla det också, konstaterar Johan Wästlund.

– Alla är inställda på att driva det här framåt, betonar Wästlund i en lägesbeskrivning av samarbetet med Eskilstuna kommun.

Inom det aktuella området finns idag i nordvästra delen en bensinstation, i nordöstra hörnet relativt nyetablerade ICA Maxi samt även ett mindre bostadsområde.

Senare i år planerar Biltema att bygga ett nytt varuhus med en byggyta på 6500 kvadratmeter i områdets södra del närmast E20.

Den nu gällande detaljplanen för området godkänner en handelsyta på ca 35000 kvadratmeter, medan den nu diskuterade lösningen innebär cirka 60000 kvadratmeter handel. Ett konferenshotell finns också med i de planer för Skiftinge som nu diskuteras mellan kommunen och GE Capital Real Estate Norden.

Peter Lorin

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev