onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Stadsutveckling

Från galopp till stadsdel

Publicerad: 19 maj 2016, 07:14

Visionsbild med stadsparken i mitten. Bild: Täby kommun.

På onsdagen genomfördes den sista galopptävlingen på Täby Galopp. Nu påbörjas bygget av kommunens nya stadsdel Täby Park där 6 000 nya bostäder ska byggas på sikt.

Ämnen i artikeln:

Täby parkJMSkanskaTäby

På onsdagen genomfördes den sista galopptävlingen på Täby Galopp. Nu påbörjas bygget av kommunens nya stadsdel Täby Park.

Täby Galopp invigdes redan 1960 av Gustav VI Adolf. Efter att ha anordnat 350 lopp per år, bestämde sig galoppverksamheten dock för att flytta till en ny anläggning i Upplands-Bro, något som öppnade en yta stor som två Gamla stan.

2010 fattade kommunen beslut om att påbörja ett visionsarbete för en ny stadsdel. Arbetet sammanfattades i en strukturplan som antogs av fullmäktige i mars 2013.

Till år 2035 ska 6 000 nya bostäder och 4 – 5 000 arbetsplatser byggas i området. Den nya stadsdelen består av flera detaljplaner, där varje detaljplan planeras var för sig. Området kommer att byggas i etapper, med cirka 200 till 300 bostäder om året, med första byggstart 2017.

Tanken är att den nya stadsdelen ska fungera som en pusselbit mellan Täby centrum, Norskogen, Grindtorp och Viggbyholm. En stadspark ska gå igenom hela området för att göra stadsdelen fortsatt grön.

Bolaget Täby Park ägs gemensamt av Skanska och JM. Bolaget sköter planläggningen tillsammans med kommunen, Riksbyggen och TryggHem.

Maria Nordlander

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev