Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Fortsatt avmattning i Stockholm

Publicerad: 15 november 2012, 11:38

Stockholms Handelskammare konstaterar i Stockholmsbarometern att konjunkturen i Stockholms län fortsätter att mattas av.


Ämnen i artikeln:

Stockholms Handelskammare

Konjunkturindikatorn för länet går från 7 till 3 under årets tredje kvartal. IT-branschen utvecklar sig mycket negativt och befinner sig på den lägsta noteringen sedan 2002, vilket var i samband med IT-kraschen.

– Det är oroande att den betydelsefulla IT-branschen sackar efter i Stockholm. I huvudstadsregionen sysselsätter den cirka 80 000 människor och är viktig för ekonomins utveckling, säger Johan Treschow, ekonomisk analytiker på Stockholms Handelskammare.

Rapportens huvudpunkter:

• Stockholmskonjunkturen fortsätter att mattas av och växer i långsammare takt än tidigare. Konjunkturindikatorn för Stockholms län minskar från 7 till 3 under årets tredje kvartal. Konjunkturindikatorn för hela landet minskar från 0 till -2.

• Arbetsmarknaden minskar något i Stockholmsregionen, vilket prognosticeras att fortsätta i samma takt under fjärde kvartalet. Det är i uppdragsverksamheten och livsmedelshandeln det fortfarande förväntas jobbtillväxt.

• Livsmedelshandeln och sällanköpsvaruhandeln är de branscher som under kvartalet växer i snabbast takt i Stockholms län. Byggindustrin, handeln med motorfordon och databranschen minskar istället kraftigt.

Läs hela Stockholmsbarometern 

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Stockholms Handelskammare

Ämnen i artikeln:

Stockholms Handelskammare

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.