Lördag08.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Stadsutveckling

Förslag på nytt landmärke i Jönköping

Publicerad: 13 April 2012, 05:25

Bert Noorlander, Arkitekthuset, har ritat förslaget.

Två lokala initiativtagare driver projektet ”Wetterfront” , en ny byggnad med kontor, café och restaurang och utställningslokaler mitt i centrala Jönköping.


Tanken med Wetterfront är att utnyttja läget nära resecentrum, Hamnparken, hamnen och city för att skapa moderna kontorsmiljöer och publika utrymmen.

– Wetterfront flätar samman öster och väster i Jönköping och innebär nya arbetsplatser i ett utmärkt kommunikationsläge för pendlare och besökare till Jönköping, säger Jörgen Larsson, Quadrent, en av initiativtagarna till idén.

Björn Karlsson, Lecrima har tillsammans med Jörgen Larsson, arbetat fram förslaget som utgör cirka 10 500 kvadratmeter BTA kontor, café, restaurang, utställningslokaler och tillkommande parkeringsyta för cirka 280 personbilar och 8 bussar på Järnvägsgatan där Bussgods idag finns. Namnet Wetterfront anspelar på läget vid Vättern och att Jönköping är i framkant.

För att Wetterfront ska bli verklighet krävs planändring. Teoretiskt skulle byggstart kunna ske om två år (2014) med färdigställande år 2016.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Quadrent

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.