Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Folksam bygger på Slussen

Publicerad: 26 mars 2014, 07:04

När Slussen byggs om kommer Stadsgårdsleden att däckas över med park och kontorshus. Folksam som äger KF-huset med Katarinahissen vill bygga på den nya tomt som skapas framför KF-huset.


Ämnen i artikeln:

FolksamSlussenStockholms stad

På nästa sammanträde i exploateringsnämnden kommer ärendet om markanvisning till Folksam upp för beslut. Markanvisningen innebär att Folksam under två år har ensamrätt på att förhandla med staden om att få bygga på den nya tomten.

För att bevara utblickarna vid Slussen kommer det nya huset att vara triangelformat, med spetsen riktad mot Ryssgården. Det nya huset kommer att ligga granne med den nya parken som staden skall anlägga från Katarinahissen och ner till Stadsgårdskajen.

I överenskommelsen mellan Stockholms stad och Folksam ingår också Katarinahissen. Renoveringen startar nu i vår, när allt är klart ska hissen gå hela vägen ner till Saltsjöbanan och den nya handelsplatsen. Stockholms stad och Folksam kommer att äga hissen gemensamt, men Folksam ansvarar för den framtida driften.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Moderaterna i Stockholms stad

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.