Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Familjebostäder utvecklar för 200 miljoner i Älvsjöstaden

Publicerad: 21 mars 2022, 06:56

Kraftcentralen 1 är Familjebostäders och NCC:s fjärde gemensamma projekt i Älvsjöstaden.

Familjebostäder utvecklar 96 hyresrättslägenheter i Älvsjöstaden i södra Stockholm. NCC har fått entreprenaden i parternas fjärde gemensamma projekt i området.


Ämnen i artikeln:

NCCFamiljebostäderÄlvsjö

Affären uppgår till cirka 200 miljoner kronor. 

NCC:s uppdrag omfattar nybyggnation av 96 hyresrättslägenheter som kommer att fördelas i tre huskroppar. Lägenheterna är i storleken 1 till 4 rum och kök inklusive balkong eller uteplats.

Byggstart beräknas ske i mars 2022 och första inflyttning beräknas ske under 2023. 

Älvsjöstaden är ett större stadsutvecklingsområde i Älvsjö där tidigare fabriks- och industrimark omvandlas till stadskvarter nära grönområden och pendeltåg.

Läs mer: Bygget av nya Älvsjöstaden påbörjat 

NCC och Familjebostäder har samarbetat i Älvsjöstaden sedan 2019. Tidigare har man gemensamt startat tre projekt i området, Kabelverket 17, Jordkabeln och Kabelverket 19. Projekt som motsvarar nästan 500 hyresrättslägenheter. Nu inleds parternas fjärde projekt – Kraftcentralen 1.

– Nu inleder Familjebostäder bygget av vårt sista bostadskvarter i Älvsjöstaden. Vi närmar oss slutmålet – en ny, levande och hållbar stadsdel med gångavstånd till pendeln. Det har verkligen varit roligt att vara med och utveckla en ny del av Älvsjö med fler än 2 000 bostäder. Dessutom blir det en väldigt fin stadsmiljö med grönområden, restauranger, service och motionsmöjligheter, säger Håkan Siggelin, chef projektutvecklingsavdelningen, Familjebostäder.

Bostäderna uppförs enligt Miljöbyggnad nivå Silver. 

 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

NCCFamiljebostäderÄlvsjö

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.