fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Stadsutveckling

Familjebostäder utvecklar för 200 miljoner i Älvsjöstaden

Publicerad: 21 mars 2022, 06:56

Kraftcentralen 1 är Familjebostäders och NCC:s fjärde gemensamma projekt i Älvsjöstaden.

Familjebostäder utvecklar 96 hyresrättslägenheter i Älvsjöstaden i södra Stockholm. NCC har fått entreprenaden i parternas fjärde gemensamma projekt i området.

Ämnen i artikeln:

ÄlvsjöNCCFamiljebostäder

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Affären uppgår till cirka 200 miljoner kronor. 

NCC:s uppdrag omfattar nybyggnation av 96 hyresrättslägenheter som kommer att fördelas i tre huskroppar. Lägenheterna är i storleken 1 till 4 rum och kök inklusive balkong eller uteplats.

Byggstart beräknas ske i mars 2022 och första inflyttning beräknas ske under 2023. 

Älvsjöstaden är ett större stadsutvecklingsområde i Älvsjö där tidigare fabriks- och industrimark omvandlas till stadskvarter nära grönområden och pendeltåg.

Läs mer: Bygget av nya Älvsjöstaden påbörjat 

NCC och Familjebostäder har samarbetat i Älvsjöstaden sedan 2019. Tidigare har man gemensamt startat tre projekt i området, Kabelverket 17, Jordkabeln och Kabelverket 19. Projekt som motsvarar nästan 500 hyresrättslägenheter. Nu inleds parternas fjärde projekt – Kraftcentralen 1.

– Nu inleder Familjebostäder bygget av vårt sista bostadskvarter i Älvsjöstaden. Vi närmar oss slutmålet – en ny, levande och hållbar stadsdel med gångavstånd till pendeln. Det har verkligen varit roligt att vara med och utveckla en ny del av Älvsjö med fler än 2 000 bostäder. Dessutom blir det en väldigt fin stadsmiljö med grönområden, restauranger, service och motionsmöjligheter, säger Håkan Siggelin, chef projektutvecklingsavdelningen, Familjebostäder.

Bostäderna uppförs enligt Miljöbyggnad nivå Silver. 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev