Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Falun gör unik markanvisning mitt i stan

Publicerad: 16 november 2020, 15:40

Falun bjuder in till en markanvisningstävling för att hitta en utvecklare till tre bostadshus mitt i centrala stan – i en färdig detaljplan. ”Ett unikt projekt”, säger Johan Brisvall, grundare av Markanvisning.se, som var först med att presentera tävlingen.


Ämnen i artikeln:

FalunMarkanvisning

Det är för att hitta en aktör som vill uppföra tre flerbostadshus vid Vasaparken i de centrala delarna av Falun som kommunen nu bjuder in till markanvisningstävling. 

Läs även: Ny digital tjänst ska hjälpa bolag att få markanvisningar

Inom 500 meter från området finns resecentrum för tåg och bussar samt centrum med butiker och restauranger. De delar av Vasaparken som inte tas i anspråk av den nya bebyggelsen kommer att bevaras och de nya bostäderna kommer stå i direkt anslutning till den gröna parken.

Markanvisning.se var först med att presentera underlaget till markanvisningen. 

– Vasaparken är ett unikt projekt med färdig detaljplan och fast pris i hjärtat av Falun. Markanvisningsförfarandet genomförs i två steg. Vinnande byggaktör kommer ha en beprövad och väl dokumenterad genomförandeförmåga samt en genomtänkt projektidé som väcker nyfikenhet. Platsen i sig gör att ett vinnande förslag behöver ha en hög gestaltningsambition, kommenterar Johan Brisvall, grundare av Markanvisning.se, den stundande tävlingen.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

FalunMarkanvisning

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News