fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Stadsutveckling

Facebook får bygglov för ny serverhall

Publicerad: 21 januari 2014, 10:59

Facebooks första serverhall. Foto: NCC

Facebook har beviljats bygglov för en andra serverhall på Porsön i Luleå. Lokaltidningen Norrbotten Socialdemokraten rapporterade i december att bolaget hade ansökt om bygglovet och Henrik Sjöberg, stadsarkitekt i Luleå, bekräftar för Fastighetsnytt att bygglovet har beviljats av byggnadsnämnden den 7 januari.

Ämnen i artikeln:

FacebookLuleå

Bygglovet rör en byggarea om 30 000 kvadratmeter och det ska bli den andra i raden av de tre serverhallar Facebook hade tidigare meddelat att man hade för avsikt att bygga i Luleå. Enligt Norrbotten Socialdemokratens nyhet från i december behöver man ansöka om separat bygglov för varje serverhall. Den första hallen invigdes med pompa och ståt sommaren 2013.

Fastighetsnytt har tagit del av byggnadsnämndens beslut och enligt detta kommer den nya serverhallen att ligga i anslutning till den befintliga i fastigheten Porsön 1:416. Någon byggstart kommer dock inte att ske förrän byggnadsnämnden har gett startbesked i enligthet med 10:e kapitlet i Plan- och bygglovslagen (PBL).

Från Facebook har Fastighetsnytt fått följande kommentar:
“Facebook har ännu inte fått ett slutgiltigt godkännande kring bygglov för en andra byggnad. Ansökan om en andra byggnad i Luleå innebär inte nödvändigtvis att Facebook kommer att bygga ytterligare en byggnad utan snarare att man planerar för framtida potentiella behov. Även om bygglovet blir godkänt så innebär alltså inte det att Facebook börjar bygga.”

Sverrir Thór

Läs mer: Amerikansk miljardinvestering i Luleå kan sätta trend

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev