Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Fabriksområdet Papyrus rivs

Publicerad: 10 december 2014, 09:05

Gamla fabriksområdet Papyrus.

Foto: Emmy Jonsson.

Under januari påbörjas rivningen av det tidigare pappersbruket Papyrus. Forsåker ska omvandlas till en ny stadsdel av centrala Mölndal med cirka 3 000 nya lägenheter.


Ämnen i artikeln:

MölndalMölnDala Fastigheter

40-talet byggnader kommer att rivas och ett 10-tal bevaras för att behålla och utveckla områdets ursprung. Rivningen planeras pågå under närmare 1,5 år.

– Det rör sig om stora mängder av betong och tegel som ska monteras ner. Vi uppskattar volymen till ca 25 000 kubikmeter, säger Eva Edgren, projektledare på Mölndala Fastighets AB, det kommunala bolag som leder planering och utveckling av Forsåker.

Efter att detaljplanen vunnit laga kraft och området ska bebyggas, kommer områdets allmänna platser saneras av kommunen. För den anvisade marken för bostäder och kontor, får varje enskilt byggbolag sköta sin egen sanering.

Strukturplan och de första preliminära skisserna över Forsåker kommer att ställas ut i Mölndals kommunhus under början av 2016. Sammanlagt planeras det att byggas cirka 3 000 nya lägenheter, med olika upplåtelseformer, och tusentalet arbetsplatser. Byggstart av lägenheterna planeras till 2018. Forsåker blir granne med Mölndals Innerstad och Kvarnbyn.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande MölnDala Fastighets AB

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.