Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Ett steg närmare ny arenastadsdel – här är alternativet som sågas

Publicerad: 3 maj 2022, 04:58

Ett av förslagen för arenaområdet påminner om arbetsgruppen ”Plats för Göteborgs” idé (bilden).

Foto: Plats för Göteborg

Kommunfullmäktige i Göteborg säger ja till kommunstyrelsens förslag om att ersätta den över 50 år gamla inomhusarenan Scandinavium och utveckla miljön runtomkring. Men ett av förslagen får kritik. ”Då blir det ännu mer evenemang till Stockholm, Oslo och Köpenhamn”.


Ämnen i artikeln:

GöteborgWallenstam FastigheterBalder FastigheterCastellumPlatzer FastigheterStena FastigheterHSBRiksbyggenSemrén & MånssonWhite arkitekterWingårdhs ArkitektkontorSwecos arkitekter

Det råder en bred enighet bland politikerna i Göteborg om att ersätta ishockey- och hästhoppningsarenan Scandinavium i Göteborg, som invigdes i maj 1971, med en ny arena för 16.000 åskådare. 

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Aktuell överblick, fördjupning och insyn i den svenska fastighetssektorn.

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 395 kr ex. moms (ord. pris 2 995 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.