fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Stadsutveckling

Einar Mattsson får markanvisning i Bagarmossen

Publicerad: 21 december 2022, 08:56

Landsfogden i Bagarmossen uppfördes mellan åren 1953–1954 enligt lamellhusets vanligaste princip om tre våningsplan – utan hiss. Byggnaderna på Rusthållarvägen är i dag K-märkta.

Foto: Google

Einar Mattsson får en markanvisning för nya hyresrätter i ett kompletterande lamellhus inom bolagets befintliga fastighet Landsfogden 4 och 6 i Bagarmossen i södra Stockholm.

Ämnen i artikeln:

SvepetEinar MattssonStockholm

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Mellan 1953 och 1954 uppförde Einar Mattsson de, i dag K-märkta, husen på Rusthållarvägen i Bagarmossen – innehållande 88 bostäder och tre lokaler.

Husen var vid tidpunkten för uppförandet Einar Mattsons blott tredje byggprojekt.

Enligt ett pressmeddelande från bolaget har man nu påbörjat en ny detaljplan inom kvarteret för ytterligare ett lamellhus – preliminär produktionsstart är sista kvartalet år 2028.

Markanvisningen är en direktanvisning inom Entré Bagarmossen.

Einar Mattsson uppger att man har valt att anlita arkitektbyrån Semrén & Månsson för projektet.

– Markanvisningen i Landsfogden 6 möjliggör nya hyresrätter som kan komplettera vårt befintliga bestånd med fler mindre lägenheter om 1 till 1,5 rum och kök. Utöver att vi med befintliga värden kan stärka hållbarhetsarbetet och trivseln ytterligare kommer tillskottet även att göra Rusthållarvägen till en mer stadsmässig gata, i linje med stadens vision, säger Li Cederwall Frizzo, affärsutvecklingschef på Einar Mattsson Projekt AB, i en kommentar.

Entré Bagarmossen 

Markanvisningen ligger i det som kallas för Entré Bagarmossen, en del av programmet för Bagarmossen–Skarpnäck. Här planerar Stockholm stad för cirka 525 nya bostäder och en förskola. I Einar Mattssons kvarter planerar bolaget att förtäta med fler hyresrätter i ett mindre lamellhus. Lägenhetsfördelningen är tänkt att komplettera området med mindre bostäder.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev