Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Efter överklagan: Grönt ljus för 600 bostäder för Nordr i Solna

Publicerad: 17 maj 2022, 05:34

Vy från Solnavägen, nytt torg och nytt kontor.

Foto: Nordr

Projektet i Södra Hagalund i Solna har fördröjts av att detaljplanen, som prövats av Mark- och miljödomstolen i Nacka tingsrätt, överklagats. Men nu har detaljplan, som bland annat omfattar Nordrs projekt i Södra Hagalund, vunnit laga kraft.


Därmed inleds nästa fas i utvecklingen av projektet Södra Hagalund som omfattar
25.000 kvadratmeter kontor, 3 200 kvadratmeter lokaler och tre bostadskvarter om totalt 46.600 kvm.

Under våren 2018 förvärvade Nordr drygt 74.000 kvadratmeter för kontor, bostäder och lokaler av Solna Stad. 

Läs mer: Nästa steg för Humlegården i Solna 

Området ligger i direkt anslutning till den nya tunnelbanestationen Hagalund, som ligger längs den gula linjen som förbinder T-Centralen med Arenastaden.

Projektet har fördröjts av att detaljplanen, som prövats av Mark- och miljödomstolen i Nacka tingsrätt, överklagats. Till följd av att Mark- och miljööverdomstolen inte beviljar prövningstillstånd handläggs ärendet och detaljplanen vinner laga kraft.

– Vi välkomnar domstolens utslag och ser fram emot att få påbörja den försenade utvecklingen av vårt projekt tillsammans med Solna Stad. Solna är en viktig kommun för vår verksamhet och projektet Södra Hagalund är ett strategiskt framtidsprojekt i vår portfölj, kommenterar Pål Aglen, tilförordnad koncernchef för Nordr.

Läs mer: Solna ger klartecken för ny tunnelbana 

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.