Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Detaljplanen satte stopp för Telias huvudkontor

Publicerad: 23 april 2014, 06:29

TeliaSonera har valt att avbryta sitt samarbete med NCC om byggnaden av ett nytt huvudkontor i Kristineberg på västra Kungsholmen i Stockholm . Istället kommer man att flytta sin verksamhet till Solna och Arenastaden där man flyttar in i Fabeges fastighet Scandinavian Office Building våren 2016.


Ämnen i artikeln:

ArenastadenDTZFabege FastigheterNCC

TeliaSonera har valt att avbryta sitt samarbete med NCC om byggnaden av ett nytt huvudkontor i Kristineberg på västra Kungsholmen i Stockholm . Istället kommer man att flytta sin verksamhet till Solna och Arenastaden där man flyttar in i Fabeges fastighet Scandinavian Office Building våren 2016. TeliaSonera tar hela byggnaden i anspråk.

Anledningen till att man TeliaSonera avbryter samarbetet med NCC är att nödvändiga myndighetsbeslut inte har erhållits i tid och i samtal med Fastighetsnytt säger Carola Lavén, affärsområdeschef för NCC Property Development, att detaljplanen fortfarande inte är färdig.

– Den var inte färdig när vi teckande kontraktet med Telia från början också så det var en resa som vi gemensamt begav oss ut på. Detaljplaner är ju alltid komplicerade med tanke på alla demokratiska processer och ibland tar det längre tid än vad man hoppas på och vill. Här har vi inte kommit så långt som vi hade hoppats och trott när vi skrev avtalet. Telia är i en förändringsprocess där tidpunkten har blivit allt viktigare. Då har man valt att flytta till ett projekt där detaljplanen är klar och bygget är också påbörjat.

Hon säger att man kommer fortsätta arbeta med projektet i Kristineberg. Det är ett jättebra projekt med ett unikt läge med närhet till tunnelbana och visuellt läge ut mot Essingeleden.

– Vi kommer att fortsätta att driva på projektet och det finns inget i arbetet med detaljplanen som gör att det inte ska gå att komma fram.

Av ett pressmeddelande från Fabege framgår att det nya huvudkontoret kommer att byggas i anslutning till Mall of Scandinavia och att det kommer att miljöklassas. TeliaSonera har dessutom tecknat ett grönt hyresavtal.

DTZ var Telias rådgivare.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.