Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Detaljplanen för Vallastaden antagen

Publicerad: 25 september 2013, 12:31

Efter turbulensen i styrelsen för Linköpingsexpo AB har nu i alla fall detaljplanen för Vallastaden antagits av Linköpings kommunfullmäktige. En majoritet bestående av alliansen och socialdemokraterna ställde sig bakom förslaget, som innehöll vissa ändringar sedan ärendet bordlades vid förra fullmäktige.


Ämnen i artikeln:

LinköpingVallastaden

Det nya förslaget innehöll ändringar som skapar större flexibilitet i fastighetsindelningen i delar av planområdet, så att storleken på de tilldelade tomterna kan variera.

I samband med omröstningen om detaljplanen gjorde även socialdemokraterna tilläggsyrkanden om att ledning och styrning för expot Linköpingsbo2016 ska granskas och att expot ska skjutas upp till 2019. Dessa yrkanden bifölls inte av fullmäktige.

Vänsterpartiet och Miljöpartiet yrkade att detaljplanen skulle återremitteras, vilket inte heller bifölls

Nyligen meddelade också Kristina Edlund att hon avgår från posten som vice ordförande i Linköpingsexpo AB. Bolagets uppdrag är att genomföra ett bo-och samhällsexpo under 2016 i stadsdelen Vallastaden. Styrelsen består av politiker, representanter från Akademiska Hus, universitetet och näringslivet. Ordförande är Muharrem Demirok (C). Kristina Edlund (S), vice ordförande i bolagets styrelse, väljer att lämna sin post.

– Jag tror inte att det går att genomföra en bomässa med kvalitet till 2016. Sådana här projekt kräver att det finns en bred politisk samsyn och därmed en lyhördhet och öppenhet för synpunkter och förslag. Jag har inte fått gehör för de synpunkter och förslag jag lagt fram. Min upplevelse är
också att jag undanhållits information, då jag exempelvis på sittande planeringsutskott i måndags fick reda på att bolaget behöver tillskott om 40, 3 miljoner kronor. Därför väljer jag nu att avgå som vice ordförande i Linköpingsexpo AB, säger Kristina Edlund, i ett pressmeddelande.

Eftersom Edlund inte tror på projektet är det rimligt att hon valt att inte delta vidare kommenterar man avhoppet från övriga styrelsen.

– Styrelsen har en bred samhällsförankring med representanter från näringslivet, universitetet
och kommunen. Arbetet här har från början och framåt präglats av öppenhet. De påståenden som framförts om brister i bolagets budget är direkt felaktiga. Budgeten är balanserad och arbetet är rakt igenom finansierat, säger Linköpingexpo AB:s ordförande Muharrem Demirok.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande

Ämnen i artikeln:

LinköpingVallastaden

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.