Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Detaljplan i Uppsala skickas på samråd

Publicerad: 30 oktober 2018, 14:40

Från Uppsala. Bild: Järntorget.

Uppsala kommun skickar detaljplanen för del av Fullerö 21:66 på samråd. Planen möjliggör för ett verksamhetsområde och företagspark samtidigt som kulturmiljö och naturområden skyddas.


Ämnen i artikeln:

Uppsala

Detaljplanen omfattar en bruttoarea på runt 130 000 kvadratmeter med plats för industri, kontor och yta för idrottsändamål samt handel. Nordväst om området ligger Björklinge- och Fyrisåns dalgångar, som klassas som riksintresse för kulturmiljövården.

– Uppsala växer och allt fler väljer att flytta till vår kommun samtidigt som våra företag expanderar och ökar i antal. Därför behövs både fler bostäder och plats för nya och växande företag. Den här detaljplanen är av strategisk vikt för Uppsalas utveckling och för bättre service och handel i Storvreta. Samtidigt som vi kan skapa fler jobb skyddar vi också viktiga kulturmiljö- och naturområden, säger Erik Pelling (S), ordförande i plan- och byggnadsnämnden.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Uppsala

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.