Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Detaljplan för Tumba Skog antagen

Publicerad: 23 februari 2018, 06:32

Bild: SHH Bostad.

På torsdagskvällen antog Botkyrkas kommunfullmäktige detaljplanen för 500-700 nya bostäder i Tumba Skog. Markområdet ägs av SHH Bostad tillsammans med LO och Fastighets AB Bodal.


Ämnen i artikeln:

SHH BostadLOBotkyrka

På torsdagskvällen antog Botkyrkas kommunfullmäktige detaljplanen för 500-700 nya bostäder i Tumba Skog. Markområdet ägs av SHH Bostad tillsammans med LO och Fastighets AB Bodal och omfattar hela 14 hektar.

SHH har tillsammans med kommunen arbetat med planen sedan 2014.

– Det känns mycket bra att detaljplanen äntligen har antagits och vi förutsätter att den fortsatta processen löper på smidigt. Detta tillskott är positivt för Botkyrkas fortsatta utveckling och efterfrågan på ekonomiskt tillgängliga hyresrätter och bostadsrätter är fortsatt stor i Botkyrka, säger Misha Moeremans d’Emaus, vd och koncernchef SHH Bostad AB.

Förslaget omfattar lamellhus och kvarter med tre till fem våningar, samt radhus med två till tre våningar. Förslaget har fått en del kritik för att det exploaterar naturmark, och det återstår nu att se om planen kommer att överklagas.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

SHH BostadLOBotkyrka

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.