måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Stadsutveckling

Detaljplan för Märsta Centrum vinner laga kraft

Publicerad: 3 juli 2014, 11:26

Unibail-Rodamco har valt att inte överklaga vidare detaljplanen för Märsta Centrum. Bolaget hade överklagat detaljplanen till länsstyrelsen som avslagit överklagandet. Man hade en månad på sig att ta ärendet vidare till nästa instans men valde att inte göra det och därmed har detaljplanen vunnit laga kraft.

Ämnen i artikeln:

FastPartner FastigheterUnibail-Rodamco-WestfieldSigtuna

Unibail-Rodamco har valt att inte överklaga vidare detaljplanen för Märsta Centrum. Bolaget hade överklagat detaljplanen till länsstyrelsen som avslagit överklagandet. Man hade en månad på sig att ta ärendet vidare till nästa instans men valde att inte göra det och därmed har detaljplanen vunnit laga kraft. Det bekräftar Lars Bryntesson, kommunstyrelsens ordförande i Märsta Centrum, för Fastighetsnytt.

– Sven-Olof Johansson, vd på FastPartner som äger Märsta Centrum, är fast besluten att komma igång med upprustningen av Märsta Centrum till hösten. Det innebär både en välbehövlig upprustning av befintliga fastigheter och en hel del nyproduktion, säger Lars Bryntesson i samtal med Fastighetsnytt.

FastPartner har redan byggt ett nytt kulturhus med bland annat bibliotek i Märsta Centrum. Biblioteket invigdes 25 januari. Nu kan man ta nästa steg i förnyelsen av centrum.

– Jag beklagar att förnyelsen har försenats med ett halvår på grund av konkurrensfaktorer snarare än att det varit något att anmärka på detaljplanen, säger Lars Bryntesson.

Unibail-Rodamco äger Eurostop, Märstas andra stora handelscentrum.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev