Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Det önskar sig fastighetsbranschen 2022

Publicerad: 21 december 2021, 08:55

Peter Strand, Johanna Frelin, Ilija Batljan, Johan Skoglund, Anette Frumerie, Peter Östman, Annika Hofsten Selin och Jimmy Bengtsson önskar sig alla ett friskare 2022.

Det lackar mot jul och det börjar bli dags att stänga böckerna för 2021. Frågan är vad som står på dagordningen när skinkan är uppäten och det nya året ringt in. Vi har frågat företrädare från branschens alla hörn vad de ser mest fram emot nästa år.


Ämnen i artikeln:

Johanna FrelinIlija BatljanAnette FrumerieJohan SkoglundPeter StrandSernekeCoronaviruset

Vad önskar du dig 2022, Annika Hofsten Selin, vd för Forsen?
– Jag hoppas att pandemin släpper taget om världen och att vi kan återgå till ett nytt läge, där vi har tagit med oss det bästa från två världar. Det goda från förr och det nya vi lärt oss, exempelvis effektfullare arbetssätt genom digitala möten. Jag uppskattar också det ökade utrymmet för kreativitet och innovation som kommer med att vi träffas fysiskt i större utsträckning. Vi har fått med oss enormt mycket klokskap och nu ska vi omsätta det i bra lösningar.

Vad önskar du dig 2022, Jimmy Bengtsson, koncernchef Veidekke?
– Det skulle vara lite lugnande om omvärldsfaktorerna blev mindre oroliga. Att Corona skulle ebba ut och att vi i Sverige skulle ha cement att tillgå.

Vad önskar du dig 2022, Ilija Batljan, vd SBB?
– Jag önskar hälsa till min familj, mina vänner och medarbetare, det är det viktigaste. Våra medarbetare är vår främsta tillgång, och resten fixar vi. Det är en nyårsönskan både för mig familjen vännerna och SBB.

Läs även: Ilija Batljan om senaste giren i SBB:s köpoffensiv

Vad önskar du dig 2022, Peter Östman, affärsutvecklingschef på Vasakronan?
– Jag ser fram emot att vi ska kunna umgås ordentligt. Jag är social så jag tycker om att ha folk runtomkring mig. Pandemin har nog tagit mig mycket hårdare än jag har förstått och jag hoppas verkligen att det inte kommer någon fjärde våg. På Vasakronan håller vi på med olika digitala initiativ, jag skulle vilja se att det lyfter och att vi får fler användare. 

Vad önskar du dig 2022, Anette Frumerie, vd Rikshem?
– Internt för Rikshem att vi fortsätter att hålla vår höga kvalitet till våra kunder och vår goda kommunikation. Externt så är det att vi får en långsiktig bostadspolitik och en snabbare, digital planprocess i kommunerna och självklart önskar jag att pandemin ska klinga av så att människor kan mötas utan att vara rädda och riskera att dö.

Läs även: Anette Frumerie om ryckig politik och bostadsmarknadens 2022: ”Ett beslut som påverkar oss mycket”

Vad önskar du dig 2022, Peter Strand, vd SLP?
– Jag och säkert många med mig önskar väl främst att vi skall hitta en lösning på Corona. Denna pandemi har gett så stora konsekvenser för så många.

Läs även: Börsaktuella SLP sneglar på Göteborg

Vad önskar du dig 2022, Johanna Frelin, vd Riksbyggen?
– 2022 blir ett spännande omställningsår för oss. Vi kommer att göra ett stort omtag och skynda på processerna för att ha en helt fossilfri fordonsflotta och verktyg för det inom vår förvaltning som ska vara helt fossilfri 2025, där vi exempelvis planerar att ersätta bensindrivna gräsklippare mot robotdrivna. 

Vad önskar du dig 2022, Johan Skoglund, vd JM?
– Jag önskar mig ett år där branschen inte har några allvarliga olyckor och att vi alla flyttar fram positionerna gällande hållbarhetsarbetet.

Läs även: Experterna: Så mår den svenska bostadsmarknaden

Vad önskar du dig 2022, Michael Berglin, vd Serneke Group?
– Att Serneke fortsätter utvecklas enligt plan, att Karlatornet passerar 200 m och att våra ambitioner inom digitalisering och hållbarhet börjar konkretiseras. God hälsa och mycket energi för och till de människor jag har omkring mig. Och givetvis att vi som samhälle bryter pandemin.  

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.