Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag20.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Stadsutveckling

Dålig vecka för samhällsbyggnadssektorn

Publicerad: 21 September 2014, 09:29

Samhällsbyggnadsindex FSBX låg vid börsens stängning på fredagen på 99,10.


Ämnen i artikeln:

FSBXStockholmsbörsen

Samhällsbyggnadsindex FSBX låg vid börsens stängning på fredagen på 99,10 vilket jämfört med förra fredagens stängningsvärde på 99,28 innebär att index sjönk med 0,28 procent över en vecka. Det var de tyngre fastighetsaktierna som påverkade mest i negativ riktning, varav Kungleden och Wallenstam föll mest med 7,2 respektive 4,4 procent. En del fastighetsaktier steg men de tunga byggaktierna Skanska och NCC var såg till att fallet inte blev större. Skanska steg med 1,2 procent och NCC med 3,2 procent.

Jämför man FSBX med börsens fastighetsindex så ser man att fastighetsaktierna presterade sämre än hela samhällsbyggnadssektorn då fastighetsindex föll med 1,2 procent i veckan och avslutade på 1 523,5.

Jämfört med övriga börsen presterade samhällsbyggnadssektorn dåligt. Generalindex steg med 1,7 procent under veckan och OMX S30, som mäter prisutvecklingen för de 30 mest omsatta bolagen steg med 2,4 procent.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

FSBXStockholmsbörsen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.