Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Copenhagen istället för Öresundsregionen

Publicerad: 18 mars 2014, 15:19

Öresundsbron

Stockholm har sedan länge marknadsfört sig självt Skandinaviens huvudstad men nu tänker Köpenhamn, Nordens andra miljonstad, ta upp kampen om det epitetet.


Ämnen i artikeln:

KöpenhamnMalmö

På Mipim har den danska huvudstaden länge samarbetet med Malmö och andra Öresundskommuner under namnet Öresundsregionen men i år hette samarbetet Copenhagen Malmö Region. Nu vill Köpenhamns överborgmästare, Frank Jensen, ändra samarbetets namn till Copenhagen och således utmana Stockholm som Skandinaviens huvudstad.

Motiveringen är att Köpenhamn är ett mer känt varumärke internationellt men Katrin Stjernfeldt Jammeh, Malmös ledande kommunalråd, är inte övertygad.

– Jag känner inte i dagsläget att vi är beredda att lämna Malmö. Jag tror att vi går miste om investeringar i vår region om vi helt går under dansk flagg. Jag tror att det skulle ställa till med problem på den svenska sidan, säger hon till Sydsvenskan.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

KöpenhamnMalmö

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.