Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Catena bygger nytt i syd

Publicerad: 18 april 2017, 07:58

Bild: Catena.

Catena bygger en ny logistikfastighet i Burlöv i närheten av Malmö. Bolaget investerar 106 miljoner kronor i fastigheten, där man tecknat ett 10-årigt hyresavtal med Svensk Cater.


Ämnen i artikeln:

MalmöFastighetsmarknaden i SydsverigeCatena Fastigheter

Byggnationen påbörjas efter sommaren på den mark där Catena håller på att utveckla en ny logistikposition vid ringleden runt Malmö med av- och påfart till såväl E6 som riksväg 11.

Detta blir den andra etableringen på vad man kallar “Logistikposition Sunnanå”, med ett 8 500 kvadratmeter stort distributionslager.

– Det är glädjande att vi kan stärka vår närvaro i Malmö inom livsmedelssektorn, som med sina frekventa kontakter med konsumenter, har en strategisk betydelse för oss när vi utvecklar det som vi kallar ”last mile distribution”. Fastigheten har med sitt läge nära E6 en perfekt bas för Svensk Caters verksamhet i Skåne, säger Catenas regionchef i Malmö, Christian Berglund, i en kommentar.

Svensk Cater förväntas kunna flytta in i fastigheten under hösten 2018.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.