Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Castellum och Göteborgs Hamn utvecklar logistiknav

Publicerad: 22 juni 2021, 14:26

Foto: Göteborgs Hamn AB

Castellum kommer tillsammans med Göteborgs Hamn utveckla området Halvorsäng till ett logistiknav. Bolaget investerar cirka 1 miljard kronor i affären.


Ämnen i artikeln:

CastellumGöteborgs Hamn

Castellum har tecknat en avsiktsförklaring med Göteborgs Hamn om utvecklingen av Halvorsäng. Samarbetet ska drivas genom ett partnerbolag där båda parter äger lika delar. Partnerbolaget kommer gemensamt utveckla, projektera och bygga logistikfastigheter samt därefter äga, förvalta och hyra ut lokalerna. 

– Det är fortfarande tidigt i processen men vår absoluta intention är att medverka till en framgångsrik utveckling. Med sin direktkoppling till hamnen och de stora trafiklederna har Halvorsäng alla förutsättningar att bli en fantastisk plats för framtidens hållbara logistik, säger Mariette Hilmersson, VD för Castellum Region Väst, i bolagets pressmeddelande.

Halvorsäng ligger norr om Skarvikshamnen och området består av cirka 270 000 kvadratmeter markareal, varav cirka 155 000 kvadratmeter BTA. Projektstart beräknas ske under 2021 och området ska vara färdigutvecklat inom fyra år. 

Kommunstyrelsen i Göteborg har godkänt hamnens hemställan och ärendet ska härnäst behandlas i fullmäktige i september.

– Detta är ett samarbete som både gynnar Göteborgs konkurrenskraft och skapar nya arbetstillfällen i regionen. Vi är stolta över förtroendet från hamnen och hoppas nu på positivt beslut i kommunfullmäktige, säger Henrik Saxborn, VD för Castellum, i pressmeddelandet.

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

CastellumGöteborgs Hamn

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.