Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Stadsutveckling

Byggstart i höst för NCC

Publicerad: 13 Augusti 2012, 11:07

De senaste årens omfattande bostadsbyggande längs Västerås centrala Mälarstränder fortsätter.


Ämnen i artikeln:

NCCRiksbyggen

NCC har snart byggt färdigt i det nya bostadsområdet Östra hamnen strax söder om stadscentrum och fortsätter snart längre österut på Öster Mälarstrand. NCC:s första projekt på Öster Mälarstrand blir 21 bostadsrätter i ett åttavåningshus vid Notudden, där samtliga lägenheter får utsikt över Mälarens vatten. NCC:s projektchef Bo Aneheim säger till Vestmanlands Läns Tidning (VLT) att man räknar med en byggstart nu i höst och inflyttning i november 2013.

All exploateringsbar mark i Östra hamnen är dock ännu inte helt färdigbyggd. Riksbyggen har köpt ett markområde vid Lillåudden i Östra hamnen av Lantmännen, där Lantmännens stora lagerbyggnad mellan Verksgatan och hamnbassängen tidigare var belägen.

Riksbyggen vet ännu inte när bostadsbyggandet på tomtmarken kan komma att startas, men är just nu igång med ett annat bostadsprojekt på andra sidan Lillåudden, omfattande ett åttavåningshus med 19 bostadsrätter.

Peter Lorin

Ämnen i artikeln:

NCCRiksbyggen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.